Ειδοποίηση Προστασίας Δεδομένων

H Εταιρεία με την επωνυμία «DESTSETTERS ΜΟΝ ΕΠΕ» (εφεξής «Εταιρεία», «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», «DESTSETTERS», «εμείς») σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 (εφεξής «ΓΚΠΔ»), το Ν. 4624/2019, τις Αποφάσεις, Οδηγίες και Γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εν γένει, τη σχετική νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (εφεξής ως «Ισχύουσα Νομοθεσία»), υπό την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας, επιθυμεί μέσω της παρούσας Ειδοποίησης να ενημερώσει τα φυσικά πρόσωπα που επισκέπτονται τον ιστότοπό της  (εφεξής «Υποκείμενο των Δεδομένων», «εσείς») για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.

I. Ποια προσωπικά δεδοµένα συλλέγουµε, για ποιους σκοπούς και ποιες είναι οι αντίστοιχες νοµικές βάσεις

Σκοπός
Συλλεγόμενα Προσωπικά Δεδομένα
Νομική Βάση
1. Επικοινωνία με υποψήφιους πελάτες/πελάτες μέσω του chat (Συνομιλία)
Όνομα, επώνυμο προσωπικά δεδομένα που τυχόν περιλαμβάνονται στα μηνύματα/στα συνημμένα που αποστέλλει ο χρήστης
Άρθρο 6 παρ. 1 περ. β' ΓΚΠΔ: Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ' αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης. Άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ' ΓΚΠΔ: η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας
2. Εγγραφή/Σύνδεση χρήστη
Όνομα, επίθετο, email, ηλικία, Εταιρεία/Ξενοδοχείο Τμήμα, φύλο (προαιρετικά), κωδικός πρόσβασης (password), χώρα, τηλέφωνο επικοινωνίας
Άρθρο 6 παρ. 1 περ. β' ΓΚΠΔ: Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος
3. Εγγραφή στο Newsletter
Όνομα, Επώνυμο, email
Άρθρο 6 παρ. 1 περ. α' ΓΚΠΔ: η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων. Το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του, επιλέγοντας το σύνδεσμο «Απεγγραφή» που βρίσκεται στο τέλος του κάθε email που λαμβάνει.
4. Εποπτεία της προόδου του εκπαιδευόμενου
Εικόνα προφίλ χρήστη, στοιχεία σχετικά με την πρόοδο του χρήστη (αριθμός σεμιναρίων/ μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει, πιστοποιήσεις, επίπεδο προόδου ανά εργαστήριο (webinar)), αρχεία που έχει αποθηκεύσει και ομάδες στις οποίες συμμετάσχει ο εκπαιδευόμενος
Άρθρο 6 παρ. 1 περ. β' ΓΚΠΔ: Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος

II.Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα απαιτείται βάσει του σκοπού για τον οποίον έχουν συλλεγεί, όπως αυτός έχει περιγραφεί στην ενότητα Ι, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από το νόμο.

 

Με τη συμπλήρωση της προβλεπόμενης περιόδου τήρησης, τα δεδομένα σας θα  διαγραφούν αμετάκλητα ή θα καταστραφούν με ασφάλεια, βάσει σαφώς ορισμένων προτύπων και προδιαγραφών με ευθύνη του Υπεύθυνου Επεξεργασίας, εξαιρουμένων των στοιχείων επικοινωνίας σας, τα οποία θα διατηρηθούν μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας στην παροχή ενημερώσεων (μέσω “Newsletter”) αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

ΙΙΙ. Σε ποιους γνωστοποιούμε ή/και διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Η Εταιρεία μας γνωστοποιεί τα προσωπικά δεδομένα σας σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της.

 

Επιπλέον, ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του παρόντος ιστοτόπου:

α) Σε φορείς, στους οποίους ανατίθεται η εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών όπως,  ενδεικτικά  αλλά  όχι  περιοριστικά, στους εισηγητές των σεµιναρίων, οι οποίοι λαµβάνουν γνώση του ονοµατεπωνύµου, της προόδου των χρηστών που έχουν εγγραφεί στο/στα σεµινάριο/σεµινάρια που πραγµατοποιούν και οποιαδήποτε πληροφορία αποκαλύψουν οι χρήστες κατά την ανταλλαγή µηνυµάτων µέσω του δικτυακού τόπου., στον πάροχο της πλατφόρµας τηλεκπαίδευσης κλπ. Οι συγκεκριμένοι φορείς παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο, ώστε οι επεξεργασίες δεδομένων να διενεργούνται σύμφωνα με  τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ και της συναφούς νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

β) Σε εποπτικές, ανεξάρτητες, δικαστικές, εισαγγελικές, δημόσιες ή/και λοιπές αρχές ή φορείς ή μέρη στα οποία έχει ανατεθεί έλεγχος/παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Η Εταιρεία μας κατά κανόνα δεν προβαίνει στη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΕΟΧ. Κατ’ εξαίρεση, επειδή η διενέργεια των τεστ γίνεται με τη χρήση των Google Forms, λαμβάνει χώρα διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευόμενων εκτός ΕΕ. Νόμιμη βάση για την εν λόγω διαβίβαση είναι η εκτέλεση σύμβασης μεταξύ του εκπαιδευόμενου και της Εταιρείας ή για την εφαρμογή προσυμβατικών μέτρων τα οποία λαμβάνονται κατόπιν αιτήματος του εκπαιδευόμενου (ΓΚΠΔ άρθρο 41 παρ.1΄β).

ΙV.Τα δικαιώματα σας

Σύμφωνα με την Ισχύουσα Νομοθεσία, έχετε δικαίωμα και μπορείτε να μας ζητήσετε:

  • να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δεδομένα που τηρούμε για εσάς και τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε. Εφόσον το επιθυμείτε, θα σας παρέχουμε και αντίγραφο χωρίς δική σας επιβάρυνση. (Δικαίωμα πρόσβασης)

  • να διορθώσουμε ανακρίβειες ή λάθη, να συμπληρώσουμε ελλείψεις ή να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας. (Δικαίωμα διόρθωσης)

  • να διαγράψουμε δεδομένα, εφόσον δεν τα τηρούμε για κάποιο συγκεκριμένο, νόμιμο και δηλωμένο σκοπό. (Δικαίωμα στη λήθη ή Δικαίωμα διαγραφής)

  • να αναστείλουμε την επεξεργασία α)ενόσω αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων, β)εφόσον κρίνετε την επεξεργασία παράνομη (αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή) , γ)όταν τα δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για το σκοπό της επεξεργασίας και δ)για όσο χρονικό διάστημα τελεί υπό αμφισβήτηση κατά πόσο οι λόγοι για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας υπερτερούν σε σχέση με αυτούς που επικαλείστε εσείς για να διακόψουμε οριστικά τη συγκεκριμένη επεξεργασία.

  • να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή για λόγους που σας αφορούν στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιούμε ιδίως για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή για κατάρτιση προφίλ. Η εναντίωση μπορεί, συγκεκριμένα, να αφορά και τη συμμόρφωσή σας προς κάποια απόφαση την οποία λάβαμε με αυτοματοποιημένα μέσα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, μπορείτε να απαιτήσετε από εμάς να σας επιτρέψουμε να παρέμβετε. (Δικαίωμα εναντίωσης – Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων)

  • να σας παρέχουμε τα δεδομένα σας σε συγκεκριμένη μορφή (συνήθως αναγνώσιμη από μηχανήματα) ή να τα μεταφέρουμε απευθείας σε άλλον υπεύθυνο κατόπιν  δικής σας υπόδειξης, εφόσον, βέβαια, αυτό είναι τεχνικά εφικτό και πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. (Δικαίωμα στη φορητότητα).

  • να μην επεξεργαζόμαστε εφεξής τα δεδομένα σας, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να ανακαλέσετε ελεύθερα τη συγκατάθεση (συναίνεση) που μας έχετε δώσει.

 

Μπορείτε να απευθύνετε τα αιτήματά σας μέσω email, απευθυνόμενου στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας μας. Η Εταιρεία μας θα ανταποκρίνεται σε όλα τα αιτήματά σας εντός ενός(1) μηνός. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, που η ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας είναι σχεδόν αδύνατη για εμάς, θα σας ενημερώνουμε άμεσα εξηγώντας σας  τους λόγους της σχετικής μας αδυναμίας.

 

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι παραβιάζεται η Ισχύουσα Νομοθεσία, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

 

 

V. Στοιχεία Επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
DESTSETTERS ΜΟΝ ΕΠΕ Κριεζή 1, 10553 Αθήνα +30 2103245142
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO)
dpo-custom@revivalsa.gr

 


VI.Ημερομηνία ισχύος- Τροποποιήσεις
Έκδοση 1.1, Δημοσιεύθηκε στις 27/01/2022